Atelier Aventurijn

Voor avontuurlijke tekenlessen en workshops!

Samen tekenen

Samen tekenen en/of schilderen met jouw (klein)kind, hoe leuk is dat? Een hele ochtend of middag samen creatief bezig zijn en aan het einde met een mooi ingelijst kunstwerk en mooie herinneringen weer naar huis gaan. Ze zijn lang niet geweest, maar nu kan ik deze workshop weer aanbieden voor kleine groepjes. De opdrachten zijn laagdrempelig, dus ook al vind je misschien dat je niet zo goed bent in tekenen, ook jij kunt hieraan mee doen!


De workshops zijn op:

Zaterdag 16 0ktober van 10.30-12.30/13.00 uur VOL!

Zaterdag 18 december 10.30-12.30/13.00 uur VOL!


De kosten zijn 45 euro per duo ( inclusief lijst, alle materialen, drinken en wat lekkers) Met onderstaande knop kun je je inschrijven.

Inschrijven

Workshops voor volwassenen

Er is veel animo voor de creatieve cursussen voor volwassenen, helaas zitten deze vol. Daarom heb ik een aantal workshops bedacht voor dit najaar. Voor de workshops geldt hetzelfde als voor de tekenlessen. De workshops zijn voor beginners, mensen die het leuk vinden om creatief bezig te zijn en verschillende technieken willen uitproberen. Je hoeft er niet goed voor te kunnen tekenen! Dat laat ik je graag zien. Doe je ook eens mee?

Workshop mixed media

Bij de mixed media workshop werken we met verschillende materialen. We gaan op Vellum werken, dat is een soort perkamentpapier. We werken hierop met gouache ( dat is een soort plakkaatverf) en werken het af met een aantal borduursteken. Een hele leuke en rustgevende workshop!De workshop wordt gegeven op:

* woensdag 22 september van 9.45-11.45 uur

* donderdag 23 september van 19.15-21.15 uur

De workshop kost 30 euro per persoon.

Schilderen met verfrollers

Een hele leuke speelse workshop. Zonder vooropgezet plan gaan we heerlijk aan de slag met acrylverf en verfrollers op canvasboard. Veel plezier verzekerd en onverwachte resultaten! Voor als je het heel leuk vind om creatief bezig te zijn en graag nieuwe dingen uitprobeert. Je maakt in ieder geval 2 schilderijtjes op deze manier.

E

 

De workshop wordt gehouden op:

* woensdag 27 oktober van 9.45-11.45 uur (n0g 2 plekjes vrij)

* donderdag 28 oktober van 19.15-21.15 uur ( nog 1 plekje vrij)

De workshop kost 30 euro per persoon.

Omgekeerd schilderen met acrylverf

Ik heb lang zitten denken hoe ik deze workshop moet noemen. Ik zal het uitleggen. 

We gaan met acrylverf werken op papier. Eerst beschilderen we het hele papier met allerlei kleuren en patronen. Daarna tekenen we op de achtergrond wat we willen zien, en verven daaromheen alle delen weg die we niet meer willen zien. Hierdoor komt onze tekening naar voren. Snap je het nog?

In de workshop laat ik verschillende voorbeelden zien, zodat jij aan de slag kunt met deze bijzondere techniek. Je kunt met deze techniek alle kanten op qua onderwerp. Bv een tak met vogels, een boom, maar ook een vaas bloemen werkt heel goed.

De workshop wordt gegeven op donderdag 27 januari van 19.15-21.30 uur.

De kosten voor de workshop zijn 35 euro per persoon. 

Botanisch afdrukken maken voor beginners

In deze workshop gaan we afdrukken maken van bladeren, bloemen of veren door middel van een gelatine plaat. Deze workshop is voor beginners.

Als het weer het toelaat gaan we eerst onze eigen bladeren, bloemen en veren zoeken op het landgoed. Ik leg je  alles uit over het werken met een gelatine plaat. Daarna gaan we aan de slag!

We maken veel verschillende afdrukken op allerlei soorten papier. De gelplaat heeft zoveel mogelijkheden, je wordt er iedere keer weer door verrast.

De workshop is op zaterdag 9 oktober van 10.30-13.00 uur en kost 45 euro  inclusief drinken, iets lekkers en een kleine goodie bag. 

( Nog 1 plekje vrij)