Atelier Aventurijn

Voor avontuurlijke tekenlessen en workshops!

Volwassen cursussen en workshops

Vind je het leuk om creatief bezig te zijn en om je creativiteit verder te ontwikkelen? Of om een avond/ochtend voor jezelf te hebben, en te ontspannen door creatief bezig te zijn? In deze korte cursussen/workshops laat ik je kennismaken met verschillende materialen en technieken. Plezier in het creëren staat voorop. Ontdek zelf wat het beste bij je past en wat jij het fijnste vind om te doen. Met deze cursussen/workshops krijgt je creativiteit een boost en krijg je genoeg tips om hier thuis mee verder te gaan. Tekenervaring is echt niet nodig.

Workshops afdrukken maken

In deze korte serie van 3 workshops gaan we op verschillende manieren afdrukken maken. We maken monoprints, linoprints en gelli-prints. Afdrukken maken is een heel boeiend proces, je hebt er geen tekenvaardigheden voor nodig, ( mag natuurlijk wel ) dus deze serie is voor iedereen geschikt! Laat je verwonderen door het verrassende proces van afdrukken maken!


Data:

vrijdag 16 september/30 september/14 oktober van 10.00-12.30 uur.


1e workshop:

We starten de serie met de gelli plate. Dat is een gelei-achtige plaat waarmee je op verschillende manier afdrukken kunt maken. We maken afdrukken van bloemen en bladeren, werken met sjablonen en foto's uit tijdschriften. Ik laat je verschillende mogelijkheden zien! Wees gewaarschuwd, werken met de gelliplate is een tikkeltje verslavend.


2e workshop:

Tijdens de tweede workshop gaan we linoprints maken. Misschien heb je dat vroeger wel eens gedaan met stug linoleum en een guts. Gelukkig zijn er nu nieuwe materialen waarmee het allemaal een stuk makkelijker gaat. Op een stuk rubberachtig materiaal tekenen we ons voorbeeld, dat snijden we uit met een guts. Dit kun je op verschillende manieren doen, dat leg ik je allemaal uit. Hierna houd je een soort stempel over, hiermee maken we afdrukken op papier én op een stoffen tas.


3e workshop


Tijdens deze workshop kun je evt nog dingen afmaken van de eerdere workshops én leer ik jullie nog een nieuwe techniek om monoprints te maken, die je ook eenvoudig thuis kunt doen.


Kosten: 119,95 voor deze 3 workshops (inclusief alle materialen en koffie/thee met wat lekkers)

Aanmelden

Spelen met aquarelverf en inkt

In deze serie van 4 workshops laat ik je zien wat je allemaal voor verrassends kunt doen met aquarelverf en inkten. We ontdekken verschillende technieken en effecten met verrassende materialen. Wat gaan we niet doen? De perfecte aquarel maken :) Maar niet getreurd, er zijn zoveel mogelijkheden, dat het ook zonde zou zijn om ons op iets vast te pinnen. Kom met een open mind, geniet van onverwachte effecten, en het hele proces.


Data:

Woensdag 21 september, 12 oktober, 9 november en 30 november van 19.30-21.30


1e workshop:

We maken kennis met aquarelverf, en gaan de mogelijkheden verkennen . We werken nat-in-nat/nat op droog, met zout, folie, en nog veel meer. Ook maken we een werkje met de aquarelverf.


2e workshop

In deze workshop spelen we met ecoline en inkt en werken we met maskeer vloeistof en aquarelverf. We werken aan twee opdrachten tegelijk zodat het allemaal kan drogen voor de volgende keer.


3e workshop

Vandaag maken we de opdrachten van de vorige keer af en evt een bonusopdracht.


4e workshop


In deze workshop werken we met natuurlijke inkten, gemaakt van planten, bloemen, of bolsters. Met natuurlijke inkten werken geeft weer een heel ander gevoel en effect!


Kosten: 129,95 voor deze 4 workshops (inclusief materialen en koffie/thee met wat lekkers)

Aanmelden

Boekjes maken

Van boekjes heb je nooit genoeg. Zeker niet als je ze zelf gemaakt hebt, en het is zo leuk en ontspannend om te doen.


Woensdag 2 november gaan we boekjes maken.

Je maakt 3 boekjes:

* een leporello boekje (harmonicaboekje)

* flip flap tab boek

* een gebonden boekje

We versieren ook de omslagen.


De workshop is van 10.00-12.30 en kost 35 euro (inclusief alle materialen en koffie/thee met iets lekkers)

Aanmelden